Gestolen fiets op deze site

VeloFair zal alles in het werk stellen wat in haar macht ligt om onrechtmatig verkregen rijwielen zoals een gestolen fiets van haar website te weren.

Van aanbieders van gestolen fietsen zal aangifte worden gedaan bij de politie en deze zullen door VeloFair op onze zwarte lijst worden geplaatst. Indien bezoekers van de website een gestolen fiets op VeloFair zien vragen wij om met ons contact op te nemen en ook contact op te nemen met de politie. Voor het doen van een melding van oplichting via VeloFair kunt u terecht bij het Meldpunt Internetoplichting via www.politie.nl.

 

Verzekeren tegen diefstal

Niets is vervelender dan dat je fiets is gestolen. Ofwel thuis ofwel geparkeerd in de stad. Het blijft een frustrerende gewaarwording een lege plek aan te treffen waar eens je fiets stond. VeloFair raadt aan om in zo’n geval aangifte te doen bij de politie, baat het niet, schaadt het niet. Wanneer je een fietsverzekering hebt afgesloten meld je de diefstal bij de verzekeraar. Ook deze zal vragen naar het proces verbaal van de politie. Bekijk onze pagina over fietsverzekeringen voor meer informatie.

Gestolen fiets terugvinden op VeloFair

Wanneer je fiets is gestolen kan het raadzaam zijn om van tijd tot tijd te kijken op internet of je fiets wellicht door iemand wordt aangeboden. Wanneer dit het geval is dan kan je actie ondernemen (contact opnemen met de politie) om te kijken of je je fiets terug kan krijgen.

Het kan echter zo zijn dat de fiets pas na een ruime periode op internet wordt aangeboden en dat je ‘te vroeg’ en dus te vergeefs naar je fiets hebt gezocht. VeloFair gaat hier een oplossing voor bieden. Momenteel ontwikkelen we een tool waarbij je je gestolen fiets aan VeloFair kan opgeven waarna wij dagelijks in onze database van aangeboden fietsen zullen gaan zoeken om de fiets terug te vinden. Wanneer een fiets wordt aangeboden die precies aan de door jou opgegeven criteria voldoet, zullen we dit melden via een e-mail met een link naar de aangeboden fiets. Vervolgens kan je op de website van VeloFair controleren of dit de fiets is die gestolen is.

Deze tool is momenteel nog in ontwikkeling. Wanneer we hiermee van start gaan zullen we dit melden op de website en via social media. Wanneer je geinteresseerd bent in de tool of je wilt alvast de gegevens van een gestolen fiets doorgeven dan kan dat. Stuur dan een mail naar gestolenfiets@velofair.nl en wij berichten je zo snel mogelijk.