Zo werkt VeloFair

 

Leuk en slim dat je bent aanbeland bij VeloFair, het grootste online platform voor tweedehands fietsen in Nederland! Op deze pagina geven wij uitleg over hoe VeloFair werkt.

Op VeloFair worden kopers en verkopers van tweedehandsfietsen bij elkaar gebracht. Gratis en voor niets. Verkopers kunnen hun fiets gratis plaatsen, de potentiele kopers kunnen de fietsen gratis bekijken. VeloFair biedt een objectief platform waarin op overzichtelijke wijze aanbod en vraag bij elkaar worden gebracht, op basis van unieke zoekcriteria.

Het aanbieden van een fiets

Het aanbieden van een fiets, ook van een e-bike, is gratis! Wanneer je een fiets aanbiedt, als particulier of als winkelier, kan je terecht op onze speciale aanbiedpagina. Nadat je bent ingelogd, kan je via deze pagina door middel van een aantal eenvoudige stappen je fiets te koop aanbieden op het platform. Wij hebben er bewust voor gekozen dat alle velden ingevuld dienen te worden bij het plaatsen van een advertentie, dit om de zoekmogelijkheden zo specifiek mogelijk te kunnen maken. Hierdoor vergroot je ook de kans je fiets snel te verkopen. Indien gewenst kan je de advertentie eenvoudigweg weer verwijderen of aanpassen. Bekijk onze instructievideo!

 

 

Om de website zo transparant en eerlijk mogelijk te houden hebben we een aantal basisregels waaraan advertenties moeten voldoen (bijvoorbeeld geen onjuiste informatie). Lees deze regels op onze pagina minimumvereisten.

Voor een goede en snelle verkoop is het van belang dat alle velden zo juist en volledig mogelijk worden ingevuld, dit zal uw verkoopproces aanzienlijk versnellen. Ook het maken van goede foto’s is heel belangrijk. Maak daarom meerdere goede foto’s van uw fiets die een juist beeld geven van de staat van de fiets en de onderdelen. Als je wilt kunnen wij als VeloFair daarbij assisteren, met behulp van ons dienstenpakket. Zo kunnen wij van de fiets professionele foto’s laten maken, kunnen we de advertentietekst maken en de foto’s voor je uploaden.

Bent je winkelier en/of wil je meerdere fietsen aanbieden? Of heb je je tweedehands fietsen al netjes op je eigen site staan? Of wil je de op VeloFair geplaatste fietsen ook op je eigen website zichtbaar hebben? Dat is allemaal geen probleem. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken! Wij helpen u graag daarbij verder.

De aangeboden fiets blijft maximaal 60 dagen op de site zichtbaar. Na 60 dagen wordt de aangeboden fiets automatisch verwijderd. Wij gaan er van uit dat de fiets binnen deze termijn een nieuwe eigenaar heeft.

Het zoeken naar een geschikte fiets

VeloFair biedt de mogelijkheid om zo eenvoudig mogelijk de geschikte fiets te vinden. Door onze unieke zoek- en filtercriteria kan je eenvoudig down drillen totdat je de juiste fiets hebt gevonden. Je kan natuurlijk ook bladeren door het gehele productaanbod totdat je iets hebt gevonden. Als je vooraf goed hebt nagedacht wat je wil kan je aan de hand van de filtermogelijkheden sneller tot de gewenste fiets komen. Bekijk onze speciale fietspagina om te zien welke fiets het beste bij je past.

Fiets gespot?

Wanneer je je droomfiets hebt gevonden kun je via e-mail contact opnemen met de verkoper. In de informatie staat omschreven of de verkoper een particulier is of een bedrijf. VeloFair biedt de mogelijkheid een verkoper te ‘waarderen’ op basis van geleverde service. Wij moedigen iedereen aan hier zoveel mogelijk aan mee te doen. Op deze manier helpen wij elkaar om uiteindelijk de beste service en het beste vervoermiddel te krijgen.

Nadat contact is gezocht met de verkoper kan een afspraak worden gemaakt om de fiets te bekijken. Wij hechten veel waarde aan betrouwbare verkopers. Mocht u hierbij slechte ervaringen hebben dan horen wij dat graag. Uiteraard stellen wij positieve ervaringen ook op prijs!

Wij raden altijd aan om de fiets goed te inspecteren en een proefrit te maken om de maat te ‘voelen’ en om te beoordelen of de fiets in de staat is zoals in de advertentie opgegeven. Wanneer u zelf weinig fietservaring heeft raden wij aan om een iemand mee te nemen die er meer kijk op heeft.

Betalen

Boter bij de vis. Wanneer je besluit de droomfiets te kopen dan kan het onderhandelingsspel beginnen. Sommige mensen vinden dit leuk en anderen gruwelen er van. Wanneer je hier niet goed in bent (als koper of verkoper) kan je natuurlijk altijd iemand vragen jou erbij te helpen. Wanneer je tot een deal bent gekomen dan kan je de fiets meenemen en dan kan je betalen. In de meeste gevallen zijn de prijzen van de fietsen dermate gunstig dat je gewoon cash kan afrekenen of via de betaalautomaat indien die beschikbaar is. Dit is gunstig omdat het geld dan gelijktijdig met het product kan worden uitgewisseld. In een beperkt aantal gevallen is de prijs van de fiets dermate hoog dat het niet cash kan worden afgehandeld of dat de limiet op de betaalautomaat te laag is. In dat geval zijn er alternatieven. Zo bieden een aantal banken (zoals bijvoorbeeld Bunq) tegenwoordig het real time betalen aan. Wanneer je een overeenkomst hebt met de verkoper van de fiets kan je ter plekke, via de mobiel, geld overmaken naar de rekening van de verkoper, die vervolgens ter plekke een melding krijgt dat het geld is ontvangen. Ook zijn er bedrijven die het geld op een onafhankelijke derdenrekening plaatsen totdat de overeenkomst is gesloten. Zo voorkom je dat je eerder geld overmaakt naar een (vaak onbekend) persoon dan dat je het rijwiel hebt verkregen. En tot slot, als je even krap bij kas zit en je wilt toch die droomfiets kopen, zijn er geldverstrekkers die tegen aantrekkelijke tarieven beperkte bedragen kunnen financieren.

Voor de zekerheid

Tot slot nog een paar puntjes om rekening mee te houden. Het is altijd handig om de aankoop bon te bewaren wanneer je een tweedehands fiets hebt gekocht bij een rijwielhandelaar. Dit is een aankoopbewijs die handig kan zijn in geval je een fietsverzekering hebt of wanneer je garantie wilt claimen. Ook wanneer je een fiets van een particulier koopt is het aan te bevelen om bijvoorbeeld een printscreen te maken van de advertentie. Zo kan je later altijd terugvinden van wie je de fiets hebt gekocht en onder welke condities.